Indicatieadviseur

Noord - Holland | min. 24 uur p/w

Ben jij een ervaren Indicatieadviseur/Wmo consulent binnen het sociale domein (Wmo en jeugdwet), woonachtig in omgeving Noord-Holland, hou jij van afwisseling in je werk en zou je graag willen werken in een adviserende rol? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons team bij Oreon is door het toenemende aantal opdrachtgevers dringend op zoek naar vakbekwame en gedreven adviseurs voor minimaal 24 uur per week. Alle cliëntgebonden contacten vinden plaats binnen kantoortijden en de ‘uitwerktijd’ is flexibel in te delen (thuis of op kantoor).

Wat ga je doen?

Als Indicatieadviseur word je onderdeel van een team, waarin je deelneemt aan projecten en (complexe) adviezen voor gemeenten uitbrengt.  Tijdens jouw werkzaamheden ontwikkel je je middels intervisie, coaching on the job en casuïstiekbespreking tot specialist.

Je adviseert de gemeente op sociaal-medisch gebied, over o.a. vervoersvoorzieningen, rolstoelen en woningaanpassingen en huishoudelijke hulp. Maar ook steeds meer over complexere casussen die gaan over individuele begeleiding/dagbesteding, beschermd wonen of jeugdwet. Je neemt zelfstandig aanvragen in behandeling, voert gesprekken, indiceert, rapporteert en adviseert voor de voorziening/ aanpassing. Als een spin in het web werk je samen met de gemeenten, leveranciers en zorgaanbieders. Tevens heb je intensief contact met jouw collega Indicatieadviseurs en adviserend artsen.

Werkwijze/proces:

Het secretariaat krijgt de aanvragen binnen en plant de huisbezoeken in. Het voeren van de (intake) gesprekken gebeurt veelal bij de aanvragers thuis en in enkele situaties op afstand (beeldbellen/telefonisch) of middels spreekuren. Hierdoor is er voldoende afwisseling in de werkzaamheden. In deze functie behandel je dus niet.

De functie van indicatie adviseur bij Oreon ziet er dus als volgt uit:

 • 50% cliënt gesprekken
 • 50% sparren met collega’s/adviezen opstellen aan de gemeenten


Wie zoeken wij?

We zoeken een indicatieadviseur die het spanningsveld tussen cliënt en de mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving goed weet te hanteren. Je hebt affiniteit met ouderen en/of mensen met beperkingen, die graag zelfredzaam willen zijn en willen participeren in de samenleving. We zoeken iemand die ondernemend is en beschikt over analytische vaardigheden. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is van belang om deze functie te kunnen bekleden.

Omdat het gaat om een hele zelfstandig functie zoeken we iemand die met deze flexibiliteit om kan gaan. De huisbezoeken zijn vastgesteld binnen de kantoortijden, maar het uitwerken van de gesprekken kan zelf ingepland worden. We vinden het dus belangrijk dat je hierin jouw verantwoordelijkheden kunt nemen, de juiste balans vindt, goed voor jezelf blijft zorgen en tijdig weet te escaleren. Daarnaast werk je niet op één vaste locatie, maar bij de klanten thuis. De flexibiliteit die wij je geven vragen we omgekeerd ook terug in de vorm van reisbereidheid.

Jij draagt zorg voor een uitstekende kwaliteit van de dienstverlening in de meest brede zin van het woord. Als Indicatieadviseur draag je verantwoordelijkheid voor het hele proces en rapporteer je zelfstandig aan de opdrachtgever. Daarom is het van belang dat je besluiten kunt en durft te nemen om zo het advies dat je geeft overtuigd te kunnen brengen. Je voldoet aan de kwaliteitseisen waar Oreon voor staat; hierbij word je natuurlijk begeleid.

Verder is het van belang dat je:

 • In het bezit bent van een afgeronde (para-)medische HBO opleiding (bijvoorbeeld HBO-V, Social work, SPH, Ergotherapie of Fysiotherapie);
 • Minimaal 12 maanden relevante werkervaring binnen het vakgebied;
 • Kennis hebt van de branche en van wetgeving die hierbinnen van toepassing is;
 • Goed kunt schakelen tussen verschillende software systemen;
 • In het bezit bent van een geldig rijbewijs;

 

Wat bieden wij?

Als indicatieadviseur bij Oreon heb je een afwisselende, verantwoordelijke functie voor minimaal 24 uur per week, binnen een professionele organisatie. Door onze interne opleiding en het werken bij diverse opdrachtgevers krijg je de mogelijkheid veel te leren en je breed te oriënteren. Daarnaast bieden we je:

 • Flexibiliteit m.b.t. ‘uitwerktijd’, géén onregelmatige of weekenddiensten;
 • Een marktconform salaris binnen de range van € 2850,- en € 3800,- o.b.v. fulltime. Indeling vindt plaats o.b.v. ervaring;
 • Leaseauto behoort tot de mogelijkheden;

 

Kom je bij ons werken?

Ben jij gedreven, besluitvaardig en in staat om koppelingen te leggen tussen wat gezegd wordt en wat je objectiveert? Dan ben jij hopelijk de aanvulling die wij zoeken voor ons team! Upload jouw motivatiebrief en CV, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Wil je vooraf meer weten over de functie of onze organisatie? Neem dan een kijkje op onze website (www.oreon.nl) of neem contact op met Talitha Frankena (corporate recruiter), via 088-3210100.

Werken voor Oreon

5 Redenen om te werken voor Oreon

 • Maatschappelijk verantwoordelijke functie
 • Zet je in voor je medemens
 • Iedere dag is anders
 • Goede arbeidsvoorwaarden en beloning
 • Interne doorgroeimogelijkheden